Fonds Psychische Gezondheid financiert wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten. Het doel is nieuwe en betere behandelmethoden mogelijk te maken. Het fonds wil mensen met psychische problemen en hun naasten uitzicht bieden op een beter leven.

De zorg om een familielid met psychische problemen kan een grote impact hebben op de directe familie. Dit blijkt uit een enquête van Fonds Psychische Gezondheid voor de Landelijke Dag Psychische Gezondheid.
In maar liefst 95% van de gevallen zorgen de psychische problemen van een familielid voor belemmeringen in hun eigen leven. Een derde van de respondenten geeft aan zélf psychische problemen te ervaren door de zorg om hun familielid.
 
De uitkomsten van de enquête waren aanleiding een online campagne te starten met als thema: “Zorg om een ander. Zorg voor uzelf”. Op de website krijgen familieleden van mensen met psychische problemen informatie en tips om goed voor zichzelf te blijven zorgen.
Fonds Psychische Gezondheid benadrukt hoe belangrijk het is ook aandacht en steun te verlenen aan familie van mensen met psychische problemen. Vanaf 10 oktober lanceert het Fonds een speciaal platform voor deze groep met informatie, tips en ervaringsverhalen:
http://www.psychischegezondheid.nl/ervaringsverhalen-familie

Ook biedt het platform een speciale test waarmee mensen hun mate van overbelasting kunnen toetsen.

Fonds Psychische Gezondheid is er voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen. Een jaarlijks terugkerende activiteit is de Landelijke Dag Psychische Gezondheid.

Dit jaar staat de online campagne van de Landelijke Dag in het teken van familie van mensen met psychische problemen.
Vanaf 10 oktober t/m 21 november 2013 vindt u zes weken lang een scala aan informatie, tests, tips en ervaringsverhalen en heel bijzonder: een speciaal campagnelied.

Bekijk en beluister het campagnelied:

Bekijk de website:

http://www.psychischegezondheid.nl/