Redaktie: Naam en omstandigheden zijn enigszins aangepast, om herkenning te voorkomen. We hebben met Jet kontakt opgenomen om met haar te bespreken hoe haar problemen zijn aan te pakken. De redaktie geeft hierover binnenkort nog nader uitleg in deze webkrant.

.

Hallo redactie.

Ik ben Jet Bootsma uit..... Ik ben gescheiden en heb twee kinderen, die zijn oud genoeg om voor hunzelf te zorgen. 

Als ik zo uw webkrant lees, dan ben ik ook mantelzorger. Ik verzorg namelijk mijn jongste broer, die kan niet meer lopen en er vallen steeds meer spieren uit, zegt de dokter. Hij woont nu bij mij in huis, want dat is makkelijker om te verzorgen. Ik moet hem 's-morgens wassen en helpen met aankleden. Dan zet ik hem in de rolstoel, die is van de gemeente En dan gauw naar mijn werk in de supermarkt.
Ik heb met de buren afgesproken dat ze af en toe even bij mijn broer kijken en hem wat te drinken geven of zo. Hij leest wat en kijkt veel t.v.
Ik heb boven wel een slaapkamer voor mijn broer, maar hij kan de trap niet op, dus slaapt hij in de woonkamer. Dat is eigelijk geen goede oplossing. Ik schaam me als ik 's-avonds visite krijg.

De mevrouw van de gemeente zegt dat hij opgenomen moet worden en dat ik dat moet aanvragen. Ze zegt dat dat beter is en ook goed voor mijn gezin. Maar hij wil niet en ik verzorg hem graag. Hij is wel mijn broer. Moet je zien hoe duur het is zo'n opname. En dan is de verzorging vaak ook nog niet zo best. Ze hebben daar te weinig personeel. 
Bij de gemeente zeiden ze toen dat ik dan thuiszorg moet aanvragen. Dus dat heb ik gedaan. Was niet makkelijk. Ze kwamen niet op vaste tijden en dat is heel verwarrend. Het liep niet goed.
Ik krijg ook geen huishoudelijke hulp van de gemeente. 
Mijn baas vindt het ook niet goed als ik te laat kom en soms eerder weg ga of soms tussendoor. Als ik ontslagen wordt dan heb ik ook geen geld meer om voor mijn broer te zorgen.
Bij het maatschappelijk werk hadden ze het ook al over opnemen en dat ik aan mijn gezin moest denken.

Ik denk dat het mij nu te wordt. Ik wil niet dat mijn broer opgenomen wordt, hem zolang mogelijk verzorgen.
Er zijn nog wel meer dingen aan de hand maar waar moet ik toch zijn, zodat iemand wat problemen van mij oplost.  Als een paar dingen beter geregeld zouden zijn, kan ik het best aan. 

Jet