Je helpt een handje en een extra handje als dat nodig is. Dat vind je normaal en dat is het ook. Maar als die dierbare langdurig/chronisch ziek wordt en/of gehandicapt is, dan wordt je zorgverlening toch wel heel veel. En voor dat je het weet gaat die zorg veel tijd, energie en emotie van je vragen. Je bent MANTELZORGER geworden zonder dat je het in de gaten had.

Degene, die jij verzorgt wil je niet in de steek laten, je hebt er een emotionele band mee. Het is ook logisch dat de dierbare die je verzorgt op jou rekent. Jij weet hoe en wanneer de verzorging moet gebeuren.

Als mantelzorger kan je voor veel problemen komen te staan.

Je kan in de knoop komen met je eigen bezigheden. Hoe verdeel ik mijn tijd?? Als je naast de zorg ook nog een baan hebt, kan je problemen met je baas krijgen. Je kan er diverse taken bij krijgen, bijv. administratieve taken, contacten met instanties enz. En als je eens een dag wat voor jezelf wil doen of je wil op vakantie, hoe moet dat dan met de zorg? Je kan door de vele zorg ook geïsoleerd raken, geen kontakt meer met vrienden. Dat gebeurt nogal eens bij kinderen, die voor een ouder zorgen.

Deze krant wil mantelzorgers in Zuidwest Friesland steunen door informatie te geven, gelegenheid te geven om je vragen te stellen als mantelzorger, ruimte te geven om je verhaal weer te geven, met elkaar van gedachten te wisselen over allerhand dingen, die in je zorgverlening tegen komt en door je te adviseren en te helpen waar mogelijk is.
Hoewel mantelzorgers vaak alleen hun zorgtaken verrichten en daardoor geïsoleerd zijn, kunnen ze via deze webkrant hun isolement doorbreken.

 

Klik op "je eigen bericht aanleveren" om te reageren.